dilluns, 1 d’abril del 2013

Activitat 2



2. Descriu el procés metal·lúrgic.

Degut a que pocs dels metalls i en petites quantitats es poden trobar en estat pur a la natura: metalls com l'or, plata, mercuri, platí i coure; la indústria a elaborat un procés metal·lúrgic per a l'obtenció d'aquest.

El procés metal·lúrgic  es situa principalment en tres situacions: la mineria, la metal·lúrgia i les indústries metàl·liques.



Gràfica del procés metal·lúrgic


La mineria, consisteix en dos processos, l’extracció i en l’enriquiment. En l’extracció, obtenim el mineral d’un jaciment adequat (mina). En l’enriquiment, preparem els minerals separant la part rica del mineral dels altres que l’acompanyen, obtenim així mineral enriquit.

Una vegada obtenim el mineral enriquit, aquest passa a la metal·lúrgia, que s’encarrega de dos nous processos. L’obtenció, d’aquell mineral enriquit i l’afinament, que consisteix en la separació del metall dels altres minerals que l’acompanyen químicament. D’aquest procés obtenim el metall útil per a aplicacions industrials.


Finalment l’última estació són les indústries metàl·liques que s’encarreguen del procés de mecanització o conformació, els qual elaboren articles útils a partir del metall obtingut.